Gudars Skymning
 
Väsen på villovägar
 
Pilgrim
  Stormklockan  
Klickbar bild. Karta över Jämtland.

Gudars skymning >>

Väsen på villovägar >>

Pilgrim på vift >>

Stormklockan>>

 

Karta >>

  Hem   På gång   I backspegeln   Besökare   Medlem   Tjänster  
  Vad säger kaffesumpen?      
 

Välkomna ska vi alla vara till 2005! Övergången från 2004 blev dock dyster pga av de oerhört tragiska konsekvenserna som följde Tsunamin i Asien och som krossade många människors liv. Moder Jord visar sin enorma överlägsenhet och plötsligt spelar det ingen roll om man är svensk direktör eller skoputsare i Banda Aceh, båda är lika sårbara. En sådan här händelse får oss att inse att vi alla befinner oss tillsammans på ett dammkorn i universum och att vi måste hjälpas åt. När till och med vi svenskar blir drabbade i vår trygga "Bullerby" (som Östersundsposten nyligen beskrivit oss) börjar vi inse att vi måste vara ödmjuka inför allt levande. Thailändarna hjälpte i första hand turisterna eftersom deras buddistiska tro säger att om man sätter andra före sig själv och gör goda gärningar för andra blir man premierad i nästa liv, MYCKET ädelt agerat!

Vi västerlänningar sätter ju oss själva på första, andra, tredje, fjärde, femte, sjätte, sjunde, åttonde, nionde och tionde plats. Det är också ofta någon annans fel när något inte går vår väg, men det har vi ju lärt oss från högre ort; regeringen är ju experter på att skylla på varandra som dom nu gör som försvar för det långsamma agerandet i Tsunamikatastrofens inledningsskede. Oppositionen är inget bättre heller för den delen, de sitter nog alla i samma båt i. Nej, heder åt de ödmjuka thailändarna som gjort allt de kunnat för att hjälpa nödställda turister. Vi skall dock inte fastna i detta mörker just nu, jag har nämligen skådat in i kaffesumpen för att kunna sia om vad som kommer att hända under 2005 och det jag ser är följande 11 viktiga händelser:

1.Göran Persson säger "förlåt" och "jag hade fel"! Detsamma gör Laila Freivalls och Leeni Björklund.

Att erkänna sina svagheter verkar många anse som en svaghet när det egentligen visar på styrka. Och det är bättre att säga förlåt en gång för mycket än en gång för lite, prova får du se, det kommer att ge positiv effekt i de allra flesta fall (dock inte alla tyvärr). Alltså, LITA ALDRIG PÅ NÅGON SOM INTE KAN SÄGA "FÖRLÅT" eller "JAG HADE FEL", sådana människor har med största sannolikhet orent mjöl I påsen!

2.Det blir äntligen återbäring av vattenkraftspengar! 25 öre per kilowatt vilket gör norra Sverige till ett nytt Kuwait!
Det finns enorma naturresurser i norra Sverige, det är synd att det är en kompakt ovilja från makthavarna att låta regionerna få tillbaka det som produceras. Det gäller tydligen att hålla kolonitänkandet vid liv även in i 2000-talet.

3.Direktörer från näringslivet avstår från löner, arvoden och pensioner som överstiger en miljon om året. De kommer nämligen på att de inte kan äta sig mer än mätta och upptäcker att de inte får ta med sig något när deras tid på denna planet är över. Inte ens kroppen!
Läs Jan Guillous "Tjuvarnas marknad" och känn den nakna avskyn för dessa samvetslösa banditer.

 

 

4.Byalagen blir remissinstanser eftersom politikerna inte längre vill köra över vanligt folk ute i bygderna som sitter på en mängd kunskap och har rent av kloka idéer att komma med.
Det är tragiskt att partipolitisk prestige sätts före landets bästa, det är det absolut största hindret för att bästa tänkbara lösningar på olika frågor skall komma fram. Där har politikerna mycket att lära av folket i byarna som hjälps åt och jobbar för gemensam sak trots olika partibeteckningar.

5.Regeringen upptäcker att Sverige fortsätter ovanför Dalälven och att det bor människor där som inte är som i filmen "Jägarna", utan snälla hyggliga och ärliga medmänniskor.
Det är för sorgligt att regeringen, media och många inflytelserika personer har bestämt sig för att lägga ner norrlands inland. Vi kommer dock att kämpa vidare och likt dvärgbjörkarna bjuda hårt motstånd när kallblåsten viner.

6."Väsen på villovägar" blir årets adventskalender i SVT.

7."Väsen på villovägar" blir TV-serie och planeras i minsta 500 avsnitt.

8."Väsen på villovägar" blir film och har premiär i Madison Square Garden i New York.

9. Elin Sandelius vinner Oscar för "Väsen på villovägar"!

10.Alla andra som jobbar med "Väsen på villovägar" får också var sin Oscar; Arne Skyttmark premieras för bästa snickeriarbete, Roger Jönsson för bästa kabeldragning, Li Lund för bästa kaffekokning, Lasse Larsson för bäste farsa i blond peruk och Lilian Mårtensson på en tredelad plats som bästa vittra är bara några exempel på de Oscars som delas ut.

11.Det blir bra väder...eh....det blir i alla fall ....väder!

Ja, det är det jag ser i kaffesumpen. Det känns som om punkt 6-11 är lättare att uppnå än de första fem. Eller hur?

Staffan Eriksson
Vice ordf
Tångeråsen-Gärde byalag
©Januari 2005

 
         
         
         
prenumerera på nyhetsbrevet! Länk för kontakt.