Gudars Skymning
 
Väsen på villovägar
 
Pilgrim
  Stormklockan  
Klickbar bild. Karta över Jämtland.

Gudars skymning >>

Väsen på villovägar >>

Pilgrim på vift >>

Stormklockan>>

 

Karta >>

  Hem   På gång   I backspegeln   Besökare   Medlem   Tjänster  
  Staffans krönika för 2008      
 

Året 2008 har varit ett synnerligen händelserikt år för oss i
Tångeråsen-Gärde byalag och bygdegårdsförening. Året började med konjunkturkurvan nedåt i och med hotet mot mackarna i Kaxås och Tulleråsen. Några av oss åkte på möten kors och tvärs nästan varje vecka under flera månader  och en kvartett med undertecknad utsågs till att representera Offerdalsbygden för att uppvakta miljöminister Andreas Carlgren när han var på besök i länet. Problemet löste sig dock och konjunkturkurvan pekade uppåt hädanefter. Hårt (HÅRT!)  repeterande med nya spelet "Gudars Skymning" tog i stor sett hela vårvintern och våren
i anspråk. Vid det här laget är vi dock en tämligen väloljad maskin som får en så stor apparat som Gudars att fungera. Premiären gick bra och alla efterföljande föreställningarna. 2100 besökare blev det totalt sett.
Sedan kom Nordman hit av den lokala arrangören Åtlyse med byalaget som medhjälpare. 1100 pers tog sig ner till hällristningarna och ordet succé känns befogat. Håkan Hemlin och Mats Wester var mycket nöjda och lär ha tyckt att det var höjdpunkten på årets turné! Sist men inte minst kom Dag Westling till bygdegården för att bjuda på traditionell irländsk och skottsk musik. En fantastisk konsert helt akustisk!
I övrigt har vi representanter som deltar i ett nytt projekt som har pågått i drygt ett år och som kallas Offerdal i samverkan. Alla byalag i offerdalsbygden, 16 st, håller på att prata ihop sig för att söka Leaderpengar. Vi samarbetar även med företagarföreningen. Syftet är att uppnå vår vision; att det skall bo 3000 pers i Offerdal år 2030. Vi jobbar för att vår bygd skall bli sedd och visa på hur bra det faktisktär att bo i vår fina miljö.


 

Det har alltså varit ett händelserikt år, kanske det mest händelserika någonsin. Vi räknar dock med att 2009 blir lite lugnare, man behöver några viloperioder också. Därmed inte sagt att det står stilla, för det gör det inte. Vi håller på att lägga grunderna för Tångeråsen-Gärdeboken del 4. Den handlar om nutidshistoria från ca 1985 till nu.  Och så har vi andra projekt vi bollar med...
Huvudsaken är att vi fortsätter jobba framåt, att vi inte är
missunsamma och avundsjuka, att vi litar på varandra och att vi hjälpsåt. Det man gör för Tångeråsen-Gärde gör man även för sin egens skull. Och går det bra för Tångeråsen-Gärde är det bra för resten av Offerdal.
Alla vinner på samarbete. Ibland kanske man inte får omedelbar cred för det man gör men så är det för oss alla. Alla behövs, och var och en är en lika viktig länk i kedjan. Jag tror att alla håller med.
Så är det.

Staffan
6 januari 2009

 
         
prenumerera på nyhetsbrevet! Länk för kontakt.