Gudars Skymning
 
Väsen på villovägar
 
Pilgrim
  Stormklockan  
Klickbar bild. Karta över Jämtland.

Gudars skymning >>

Väsen på villovägar >>

Pilgrim på vift >>

Stormklockan>>

 

Karta >>

  Hem   På gång   I backspegeln   Besökare   Medlem   Tjänster  
         
 
Musikcafé med Dag Westling
     
 

Quilty är ett band som spelar traditionell irländsk folkmusik, med jigs, reels, hornpipes och polkas. Bandet har i flera år turnerat i Sverige, Norge och Tyskland, och för några år sedan gjorde de en bejublad spelning i Rönnöfors. Bandet gör just nu ett uppehåll, men i går kväll besökte en av bandets medlemmar bygdegården i Tångeråsen för att framföra sina sånger på egen hand.

Med hjälp av gitarr, femsträngad banjo, olika flöjter och inte minst en fantastiskt röst framförde Dag Westling sitt program. Mellan sångerna berättade han vad varje sång handlade om, och vi fick höra både sorliga kärlekshistorier och berättelsen om den gifta kvinnan som hade flera älskare och därför bad apotekaren om något medel som skulle göra hennes man blind.

Förutom Quilty, spelar Dag även i bandet Eitre. Genom otaliga resor till Irland och ett mångårigt professionellt utövande har Dag lagt sig till med en irländsk dialekt och en musikkänsla som skulle kunna lura vilken "paddy" som helst.

Vi ser fram emot att få mer av Dag Westling här i Offerdal, och förhoppningen finns att redan nästa år få en spelning med då nyförenade Quilty!

Text och foto: Jenni Andersson

 
Dag Westling från Quilty
 
 
Dag Westling bjöd på traditionell irländsk och skotsk folkmusik
 
Stämningsfullt musikcafé i bygdegården
 
         
prenumerera på nyhetsbrevet! Länk för kontakt.