Gudars Skymning
 
Väsen på villovägar
 
Pilgrim
  Stormklockan  
Klickbar bild. Karta över Jämtland.

Gudars skymning >>

Väsen på villovägar >>

Pilgrim på vift >>

Stormklockan>>

 

Karta >>

  Hem   På gång   I backspegeln   Besökare   Medlem   Tjänster  
         
  Sommaren 2007      
 

Ibland händer det massor hos oss på landsbygden och ibland är det rätt lugnt. Sommaren 2007 var av det senare slaget, men vi fick i alla fall några celebra besök.

Den 11 juli var det en dag för barn på bygdegården. Astrid Lindgrenfigurer var nämligen på plats och ingen mindre än Karlsson på Taket guidade alla barnen. Karlsson tog med en skara barn på en vandring i omgivningen runt bygdegården på lite olika platser. Snart nog stötte dom på Emil i Lönneberga och hans familj och fick se hans hyss och upptåg i verkligheten.
På plats fanns även Kajsa Kavat och självaste Pippi Långstrump hade lämnat Villa Villerkulla för en dag och tagit med sig Tommy och Annika till Tångeråsens bygdegård.
Ca 80 barn hade tagit med sig föräldrarna denna soliga dag. Härligt!

Den 14 juli sken solen mer med sin frånvaro men det hindrade inte ett 60-tal personer att söka sig ner till hällristningarna i Gärde för att lyssna till Jämtbälgens toner samt låta sig bjudas på n´Lars Persas sång och musik. Kulturbäraren Lars Persa är lite av en levande legend genom sitt sätt att hantera det jämtska språket i sina låtar. Underfundigt, understundom sorgset men mestdels humoristiskt är väl en ganska lämplig beskrivning av hans texter. Naturligtvis bjöds publiken på hits som "Je å a momma", "Hardda" och en dan låt´n når hän lägg ti en massa hässje!
Och en hoper limerikar från boken "En rimsmed från Lövsjön" blev det också förstås.

Regnet tilltog under kvällen men vad gjorde det? Stort tack till Lars och Jämtbälgen samt den tappra publiken denna blöta men trevliga kväll.

 

 

Staffan Eriksson
Aug 2007

 

 

 
     

 

>Tillbaka till Nyhetsarkivet

 
         
prenumerera på nyhetsbrevet! Länk för kontakt.