Gudars Skymning
 
Väsen på villovägar
 
Pilgrim
  Stormklockan  
Klickbar bild. Karta över Jämtland.

Gudars skymning >>

Väsen på villovägar >>

Pilgrim på vift >>

Stormklockan>>

 

Karta >>

  Hem   På gång   I backspegeln   Besökare   Medlem   Tjänster  
         
 


se Se
göra Månen
historia Bergholmen
 

Hällristningar

 

Pilgrim på vift

  Väsen på Villovägar
  gudars skymning

Väsen på Villovägar

FAKTA:

Väsen på Villovägar hade nypremiär på Midsommarafton 2005

På varje föreställning finns det 500 platser

Här ser du en karta med vägbeskrivning till Gärde:

Karta >>

Från Östersund tar det ca 1 timme att ta sig till spelplatsen med bil.

 

 

Väsen på Villovägar 2005

Är det så att det vi inte ser inte heller finns? I sommar kommer olika väsen att visa sig för dig vid de 7000 år gamla hällristningarna i Gärde, Offerdal, där sommarteatern Väsen på villovägar har nypremiär med sex nya föreställningar.

På väg hem från föreställningen dansar älvorna för dig i den ljusa sommarnatten. En och annan vittra skymtar i skogen och toner från näckens fiol dröjer sig kvar. En perfekt avslutning på en kväll i mystikens, humorns och eftertänksamhetens tecken.

Spelet Väsen på villovägar handlar om den stressade stockholmsfamiljen som varvar ner vid hällristningarna i Gärde. Men den handlar också om att se sådant som verkar vara gömt för oss moderna människor - väsen som i vårt mentala oväsen försvunnit och som vi inte tror finns.

Atmosfären är tät nere vid Gärdeån och platsen förstärker intrycken. Sommarteatern spelas på utomhusscen med plats för 500 åskådare vid skog och rinnande vatten. Gammal kultur möter ny vid de 7000 år gamla hällristningarna, unika i Europa.

Tångeråsen och Gärde byalag jobbar med kulturen som ett instrument för att utveckla bygden och fick årets kulturpris i Krokoms kommun 2004. De flesta skådespelarna har anknytning till Tångeråsen och Gärde. Väsen på villovägar hade premiär sommaren 2004 och gänget bakom spelet är detsamma som spelade Pilgrim på vift på samma plats 2000 och 2001.

I samarbete med:

 
         
prenumerera på nyhetsbrevet! Länk för kontakt.